Net op tijd genezen

Voordat mijn gezin en ik voor een wat langere tijd teruggingen naar ons thuisland ontmoette ik mijn moslimvriend Salaam op de markt. Salaam en ik hadden elkaar maanden eerder ontmoet en hij was nieuwsgierig naar de Bijbel. Toen we samen begonnen te lezen, had hij veel vragen over wat het betekent om in Jezus Christus te geloven en Hem te volgen.

“Moet ik ook gedoopt worden?”

Na de begroeting begon Salaam al snel over een verhaal dat hij in het Nieuwe Testament had gelezen.

“Ik las in Handelingen dat 3.000 mensen de Boodschap van Jezus geloofden,” zei hij. “De discipelen vertelden hun dat ze zich moesten bekeren en laten dopen als ze geloofden. Betekent het dat ik ook gedoopt moet worden?”

Ik was dolblij met zijn vraag en stelde hem mijn eigen vraag. “Wat denk jij?” Hij dacht er even over na voordat hij zei: “Ik wil doen wat de Bijbel zegt en een volgeling van Jezus zijn. Ik ben klaar om gedoopt te worden.”

We spraken af om een paar dagen later naar het nabijgelegen strand te gaan en in praktijk te brengen wat Salaam in Gods Woord had gelezen. Toen ik die dag naar onze ontmoetingsplek ging, was hij er niet. Na uren wachten ging ik met een verslagen gevoel naar huis terwijl ik me afvroeg of hij van gedachten was veranderd of dat hij had besloten om zijn geloof in Christus niet publiekelijk te willen verklaren.

Het liep anders dan verwacht

Ik wilde Salaam niet opgeven, vooral omdat ik over een paar dagen zou vertrekken. Ik geloofde dat de Heilige Geest in zijn hart aan het werk was, dus ik ging terug naar de markt en hoorde dat Salaam ziek was geweest. Ik liet mijn telefoonnummer achter bij zijn vrienden maar hoorde niets van hem.

Mijn gezin en teamgenoten baden voor Salaam. Met onze vertrekdatum voor de deur was ik ontmoedigd door de gedachte dat we de kans zouden missen om Salaam een belangrijke stap in het geloof in Jezus te zien zetten.

De dag voordat we het land verlieten, kreeg ik ’s avonds laat een telefoontje van een nummer dat ik niet herkende. Ik negeerde het bijna maar iets in mij spoorde me aan om het gesprek aan te nemen. Het was Salaam!

“Ik ben God zo dankbaar ik hem kon dopen en deel kon uitmaken van zijn geloofsreis.”

Hij vertelde over zijn vreemde ziekte en verrassende herstel. En toen zei hij: “Ik wil gedoopt worden.” Ik vertelde hem dat ik de volgende dag al zou vertrekken. “Alsjeblieft, ik en er klaar voor,” hield hij vol. “Ik geloof in Jezus Christus.”

We ontmoetten elkaar de volgende ochtend. Ik zal de blijdschap op zijn gezicht en de tranen in zijn ogen nooit vergeten toen hij God prees voor zijn redding door het werk van Jezus.

Ik ben God zo dankbaar dat Hij Salaam net op tijd heeft genezen zodat ik hem kon dopen en deel kon uitmaken van zijn geloofsreis. Salaam wil iedereen vertellen over het Goede Nieuws dat hij heeft ontvangen en ik bid dat zijn getuigenis nog veel meer mensen het Koninkrijk binnenbrengt.

Gebedspunten

  • Bid dat Salaam blijft groeien in zijn geloof. Dat hij in contact komt met andere gelovigen met een moslimachtergrond en gediscipeld blijft worden door teamleden van Frontiers.
  • Bid dat gelovigen met een moslimachtergrond zoals Salaam zullen uitgroeien tot mannen van het Woord die vrijmoedig getuigen van het krachtige werk van Christus in hun leven.
  • Vraag God om Salaam te gebruiken om een geloofsbeweging in Jezus in gang te zetten die zijn stad verandert en de hele regio beïnvloedt.

Maandelijks vergelijkbare verhalen in je mailbox ontvangen? Meld je hier aan!