De diepten van verdriet

Sherzod staarde naar de tv en negeerde het onophoudelijke geklop op de deur. Sinds zijn vrouw weken eerder was vermoord, was hij boos op iedereen, ook op God. Zijn familie kwam niet meer op bezoek omdat hij weigerde met hen te praten. Uiteindelijk opende hij de deur en zag zijn vriend Tim, een werker van Frontiers, met een warme maaltijd in zijn hand. De twee vrienden zaten aan tafel en aten in stilte. Een beetje met tegenzin liet Sherzod Tim voor hem bidden na de maaltijd, en hij voelde zich er een beetje beter door. Hij begreep nog steeds niet waarom God zijn vrouw liet sterven, maar Tim zei dat het goed was om God moeilijke vragen te stellen. Sherzod had dat nog nooit eerder gehoord. Terwijl hij die avond bad, stortte hij al zijn verdriet uit. Op de een of andere manier voelde God op dat moment niet zo ver weg. Hij voelde verrassend dichtbij.

Hoop voor elke dag

Gelukkig de treurenden, want zij zullen getroost worden.Matteüs 5:4

Gebed

  • Vraag Jezus om moslims die verdriet hebben op een heel reële manier te troosten en Zijn aanwezigheid in hun leven kenbaar te maken.
  • Bid dat tragedies en ontberingen moslims zullen aanmoedigen om naar hoop te zoeken en deze in Jezus te vinden.
  • Vraag de Heer om meer werkers te zenden om naast de mensen te staan die het moeilijk hebben en om getuigen te zijn van Gods goedheid.

Maandelijks vergelijkbare verhalen in je mailbox ontvangen? Meld je hier aan!